Ordförandebrev maj

1551

Hej alla Lysegårdare!

Efter en kall aprilmånad har golfen nu kommit igång på allvar. Både range/övningsområdet och banan har haft många besökare under våren. Det är mycket glädjande att vår anläggning lockar så många medlemmar och gäster. I år är det drygt 230 nya medlemmar. Det är viktigt att dessa känner sig välkomna så att de blir kvar i Lysegården i många år.

Banan är i mycket bra kondition och greenerna är helt fantastiska. Jag vill uppmana alla medlemmar att bjuda in gäster så att vi får visa upp vår fina anläggning. Som gäst till medlem får de 100:- i rabatt på gällande greenfee.

En annan uppmaning till medlemmarna är att nyttja vår restaurang. Om vi vill behålla krögaren är det oerhört viktigt att medlemmarna handlar. Det behöver inte alltid handla om att äta lunch. Köp en glass, fika eller något i kiosken. Snart är även kiosken vid rangen öppen vilket gör att de som bara tränar kan ta en kopp kaffe eller en läsk i samband med träning.

Medlemskommittén arrangerar ett flertal aktiviteter för medlemmar under säsongen. Golf för alla ger alla medlemmar möjlighet till sällskapsspel med både nya och gamla bekanta under trevliga former. Läs mer och anmäl er på länken.
https://lysegardensgk.se/8226/nu-gar-det-att-anmala-sig-till-golf-for-alla/

Det anordnas också Mingelgolf vid två tillfällen under sommaren. 30 juni och 25 augusti. Sällskapsgolf 9 hål på 9-hålsbanan och mat efteråt under trevliga former. Läs mer och anmäl er på länken.
https://lysegardensgk.se/8420/mingelgolf/

Vår tränare, Markus Forsbohl, har börjat ge bra träningstips på vår Facebooksida. Passa på att ta del av dessa och vill ni ha mer hjälp med er golf har Markus förmånliga kurser.

Den 31 maj kommer en medlemsundersökning gå ut till en tredjedel av klubbens medlemmar. Medlemsundersökningen Golfspelaren i Centrum genomförs av ett danskt företag i samarbete med Svenska Golfförbundet, där över 300 svenska golfklubbar deltar. Även klubbar i Finland, Norge, Danmark och Holland deltar i undersökningen, vilket gör den kraftfull som ett arbetsredskap, där vi kan jämföra klubbars resultat med genomsnitt för regioner och länder.

Undersökningen kommer att gå ut via mail tre gånger per säsong till en tredjedel av medlemmarna vid varje tillfälle, där medlemmarna på förhand delas in i tre grupper, vilket sker slumpmässigt. Första undersökningen för året skickas ut den 31 maj och övriga två i slutet av juli och mitten av september. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, restaurang och träning.

Vi i klubbledningen ser gärna att så många medlemmar som möjligt tar sig tid att svara på frågorna i undersökningen. Dina svar kommer att bli värdefulla för oss i vårt arbete med att utveckla klubbens verksamhet.

Väl mött och trevlig sommar!

Mvh
Rune Arnesen