TÄVLING 2024

Senast uppdaterad: 2024-06-26

Lysegårdens Golfklubb genomför en mängd olika tävlingar under säsongen. Vi har allt från SM-tävlingar till mindre klubblokala tävlingar. Lysegårdsveckan är ett stående inslag under sommaren som brukar locka många tävlande till oss.

Målsättningen med vår tävlingsverksamhet är att ge våra tävlande gäster såväl som egna medlemmar en spännande och rolig golfupplevelse på vår fantastiskt natursköna och utmanande bana.

Allmänna tävlingsbestämmelser

Alla Lysegårdens GKs klubbtävlingar genomförs enligt regler och rekommendationer baserat på SGFs ”Spel och Tävlingshandbok (SoT), utgåva 2024-01-01” samt regelsamlingen av The Rules of Golf (R&A) och Allmänna Tävlingsbestämmelser för Lysegårdens GK. Som tillägg kan särskilda tävlingsbestämmelser finnas för vissa tävlingar och anges då på inbjudan till respektive tävling.

Klubbtävlingar

Majslaget

Datum: 1 Maj, Kanonstart kl 10.00

Vi inleder säsongen med en partävling,  ”Majslaget”, där du och en spelpartner får chans att spela tillsammans i en rolig och utmanande spelform!

Ni tävlar i 2-mannalag, i den roliga spelformen Texas Scramble, poängbogey där varje lagmedlem har 6 obligatoriska utslag under rundan.

OBS ! Har du ingen att spela med, kontakta Lysegårdens Kansli, 0303-223426, där vi har en lista med spelare som vill spela men inte har någon spelpartner.

Nationaldagsgolfen

Datum: 6 Juni, Kanonstart kl 09.00

Fira Sveriges Nationaldag med en rolig partävling tillsammans med din spelpartner!
Ni tävlar i 2-mannalag, i den roliga spelformen Irish Greensome, poängbogey. Högsta godkända HCP i tävlingen är 36,0. (Spelare med högre HCP är välkomna att delta, men spelar då på 36,0).

OBS ! Har du ingen att spela med, kontakta Lysegårdens GKs kansli, 0303-223426, där vi har en lista på spelare som vill spela Nationaldagsgolfen, men inte har någon spelpartner.

Golfresan on Tour

Datum: 6 Juli, Kanonstart kl 09.00

Som en uppvärmning inför Lysegårdsveckan erbjuder vi nu ”Glfresan on Tour” en tävling med hög standard. Ett prisbord väl värt namnet, där bl a vinnade ag går vidare till finalspel på Knistad herrgård i Oktober.

Ni tävlar i 2-mannalag, Texas Scramble, slaggolf där varje lagmedlem har 6 obligatoriska utslag under rundan.

OBS ! Har du ingen att spela med, kontakta Lysegårdens Kansli, 0303-223426, där vi har en lista med spelare som vill spela men inte har någon spelpartner.

Under par challenge

Mer info kommer

Damtävlingar

Mångolfen

Mångolfen ger alla golfsugna tjejer och damer möjligheten att lära känna likasinnade. Det var många som inte hade någon att spela med regelbundet och på ett lättsamt sätt.  Nu är vi många som ser fram emot måndagarna! Så varmt välkomna alla nya och gamla Mångolfare till ännu en ny säsong! Vi fokuserar även i år på att spela blandade bollar, så att vi blir ett ännu större och härligare gäng med go gemenskap! 

Sedan ett par år tillbaka har vi en klass för de som vill vara med utom tävlan. Om du vill lära känna lite nya vänner men är rädd för själva tävlingsmomentet kan du anmäla dig till C-klassen. Du kommer fortfarande få ett scorekort, men resultatet kommer att döljas och inte ha någon betydelse.

När?

Vi startar måndagen den 29 april och avslutar med spel och prisutdelning  den  26 augusti. Totalt 16 tävlingar med varierat spelsätt.  De 8 bästa resultaten räknas. Vecka 30 är det Lysegårdsveckan och därmed ingen Mångolf. I år kommer vi variera tee och det kan hända att vi slänger in någon annorlunda tävling.

Ordinarie starttider är mellan 16.20 -17.30.  De som vill spela någon annan tid på dagen får gärna göra detta. Observera att om tävlingen inte kan slutföras på kvällen pga ospelbar bana eller av åska, så kommer tävlingen att ställas in. Seriespel på måndagar kan tyvärr inte tillgodoräknas som resultat i mångolfen.

Anmälan inför varje Mångolf

Vi har förbokade starttider mellan klockan 16.20 och 17.30. Till de som har anmält sitt intresse för Mångolfen, kommer en inbjudan att skickas ut via mail varje tisdag. Ett önskemål om starttid ska göras senast torsdag kl 18.00. Anmälan till varje enskild tävling ska även göras i Min Golf senast torsdag kl 18.00. Starttiderna publiceras i Min Golf precis som alla andra golftävlingar. Ett digitalt scorekort skickas ut på morgonen på tävlingsdagen.

De som vill spela annan tid än de förbokade, bokar starttiden själv. I kommentars-fältet i Mångolf-anmälningen skriver man då in vilken tid man bokat, så att fler kan boka på sig. Dessutom måste man även då gå in på Min Golf och boka sig på tävlingen.

För att önska starttid till varje Mångolf använder vi oss utav bokat.se. Tisdagen före varje Mångolf, kommer ni att få ett mail med en inbjudan.

Kan du inte vara med och spela nästa Mångolf så behöver du inte göra någonting. Vill du vara med så öppnar du mailet och klickar på den blå länken längst ner i mailet: Klicka här för att svara på denna förfrågan och se hur andra har svarat. Då kommer ni automatiskt till bokningssidan för Mångolfen. Inga inloggningsuppgifter behövs. Se instruktioner på nedanstående länk.

Instruktioner för anmälan via Bokat.se

Startavgift:

Startavgiften är 60 kr per gång för tävlande och 20 kr per gång för icke tävlande. Icke medlemmar i Lysegården är välkomna att tävla med oss, men betalar då naturligtvis även ordinarie tävlingsgreenfee till kansliet.

Resultat:

Resultaten rapporteras in automatiskt via de digitala scorekorten.

Resultaten publiceras i Min Golf och handikappjusteringen sker automatiskt.

Finess Lysegården

Datum: 5 Maj, Kanonstart kl 10:00

Öppen för alla damer.
Anmälan sker antingen i lag eller enskilt. Den som anmält sig utan lagkompis kommer bli ihoplottad med annan enskild deltagare. Vid udda antal stryks senast anmäld person.

Spelform 4-boll bästboll,

kostnad 200 kr per person, mat ingår. Obs! Meddela allergier eller om vegetariskt önskas senast 30/4 till Anki Erlingsson 

Damslaget i Kungälv 2024

Datum: 16 Maj, Kanonstart kl 15:30

Vår nya Damtävling mellan Kungälvsklubbarna Gullbringa GCC, Lycke GCC, Kungälv-Kode GK och Lysegården GK.

Spelform: Singel, slaggolf och lagtävling.

Alla hcp välkomna men tävlings hcp är max 36,  

Anmälan sker till din egen klubb i Min Golf: Damslaget i Kungälv

Max antal anmälda per klubb kommer vara 18 personer, 6 bästa resultaten per klubb kommer att räknas som resultat.

Tävlingsavgift – 250 kr inkl mat, tävlingsgreenfee 200 kr tillkommer.

.V v meddela specialkost och ev allergier vid anmälan. 

Herrtävlingar

Välkommen till Herrgolfen säsong 2024.

I år presenterar vi en rad nyheter. Vi hoppas att detta ska leda till att fler väljer att spela herrgolfen.

Start
Vi startar under v 17 och erbjuder möjligheten att spela herrgolf under både onsdag och torsdag. Vi kommer även att ha ett par fasta tider som är avsedda enbart till herrgolfen. Under både onsdag och torsdag kommer tiden 15:30 – 16:30 att vara blockade för herrgolfen. Ni som är intresserade och inte har fasta spelpartners ombeds att boka någon av dessa tider och gärna prata med kansliet. Vi strävar efter att fylla dessa tider så att alla får någon att spela med. Ni kan i år välja fritt mellan att spela från Tee 50, 55 eller 60.

Pris och bokning
För att finansiera allt vi tänker oss tar vi först ut en startavgift på 250 kr. Priset per omgång kommer även i år att vara 130 kr. I år ingår en matig smörgås. Ni kan välja på standard eller vegetariskt alternativ. Ni får möjlighet att välja detta när ni anmäler er på min golf – tävling. Exempel på smörgås kan vara en stor smörgås (typ ciabatta) med ost och skinka eller falukorv och ägg, pannbiff mm.

Slutspel och tävlingsformer
Herrgolfen pågår till och med v 38. Av dessa räknas 18 omgångar. Spelsättet är slaggolf (par + 5 slag max per hål) Slutspelet spelas fredagen den 27/9. Hit kvalificeras de 36 bästa. Under slutspelsdagen spelar alla 36 först 18 hål där sedan de 18 främsta möts i en shoot-out tills vinnaren är utsedd.

Övrigt
Om åska eller andra händelser inträffar fattas beslut av tävlingsledare vad som gäller. Beslut meddelas via epost eller sms till anmälda.

Mer information tag kontakt med tävlingsledare Stefan Brorsson, stefan.brorsson@ica.se

För anmälan eller frågor om detta, kontakta kansliet. 0303-223426 eller info@lysegardensgk.se

Veterantävlingar

Veterantouren 2024

Veterantourens vårsäsong startar den 7:e maj och pågår till den 2:a juli. Höstsäsongen börjar 6:e augusti och avslutas den 1:a oktober.
Säsongen avslutas den 8:e oktober med sedvanlig prisutdelning och tjöt.

Speldag är tisdagar med undantag av de gånger vi har spel på utbytesklubbarna och de gånger våra banor är upptagna. Se längre ned för exakta datum. Anmälan och betalning görs på Min Golf eller med hjälp av kansliet.
Anmälan skall normalt vara gjord senast fredag kl.23.59 före tävlingsdagen.

Tävlingar

Varje tävling utgör en egen tävling men är också en deltävling i ”Order of Merit”, som sträcker sig över hela säsongen. Mer info på hemsidan/tävlingar.

Spelformen är slaggolf om ej annat anges.

Handicapindelning

Touren är uppdelade i tre klasser:

  • 9-hålsbanan en gemensam klass.

  • 18-hålsbanan A-klass < hcp 22

  • 18-hålsbanan B-klass > hcp 22

(Det hcp du har vid din första tävling för säsongen, avgör om du är i A eller B-klass)

 

Lottning och startlista

Lottningen görs av Marja Högberg. Om du har särskilt önskemål gällande lottningen om exempelvis samåkning, tid och annat, kan du maila det till Marja.

Muntlig information gäller ej i vår ålder.

Tävlingsavgift

50 kr/tillfälle som i första hand betalas vid anmälan på Min Golf.
Våra utbytesklubbar har en greenfee på 200 kr. Denna avgift betalas direkt till berörd klubb när man anländer.

Tävlingsledare

Ansvarig tävlingsledare anges på 1:a tee när vi spelar på Lysegården. En förteckning över tävlingsledare för resp tävling finns på anslagstavlan i klubbhuset.
När vi spelar på våra utbytesklubbar är Dag Windt tävlingsansvarig.

9-hål

7:e maj kl 10.00 sker första start och därefter varje tisdag under säsongen om ej annat meddelas.
Tee 45 gäller för alla.
Ansvarig för tävlingarna är Stig Erixon

Vinnaren var gång erhåller en lunchkupong på Lysegårdens restaurangsedan lottas en kupong bland övriga deltagare.

18-hål

7:e maj första start kl 09.00 och därefter på tisdagar med nedanstående undantag

Datum

Bana

Kl

Kommentarer

13:e maj

Stenungsund

09.00

Stenungsund spelar hos oss 14:e maj.

17:e juni

Gullbringa

09.00

GCCC spelar hos oss den 18: juni.

20:e aug

Ale

09.00

Ale spelar hos oss 20 augusti.

2:a sept

Tjörn

09.00

Tjörn spelar hos oss den 3:e september

 

Den 21/5, 2/7, 6/8 och den 10/10är det shotgun-start kl 09.00

Valfri tee på 18-hålsbanan.

Priser blir lunchkuponger på Lysegårdens restaurang. Två kuponger/presentkort till vinnaren och en till tvåan i varje klass.

För säsongens sista tävling är startlistan baserad på ställningen i Order of Merit.

Detta innebär att i den sista bollen går de 3 bästa i resp klass. I den näst sista bollen går de dom har placering 4 – 6 osv.

Order of Merit-poäng för 18-hålsbanan:

Placering 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Poäng 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13
Placering 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 >
Poäng 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1 1

Juniortävlingar

Svenska Juniortouren  Div 3 Omg 3

När Juniorspelaren känner sig trygg med sitt tävlande på klubb och distrikt är det dags att ta steget upp i Svenska Juniortouren division 3. På den här nivån möter spelaren kompisar från sina grannklubbar och kommer att spela slaggolf scratch (utan handicap).

Division 3 spelas över 18 hål, förutom omgång 3 och 4 som spelas över 36 hål. De två omgångarna ingår i SGF Golf Ranking och ger därmed rankingpoäng.

Den 28 Juni gästar Juniortouren Lysegårdens GK och våra egna juniorer, Tuva Clavstedt, Rasmus Tveit, Emil Brorsson och Colin Schmidinger-Klähm är anmälda.

Klubbmästerkapet

Lysegårdens GKs Klubbmästerskap spelas över 36 hål (18+18) på en dag. Herrarna spelar Tee 55 och Damerna Tee 45, förutom i H70,75 (Tee 50)

Övriga Klasser spelar 18 hål respektive 9 hål(på 9-hålsbanan)

Klasserna Öppen 18 hål, Öppen 9 hål (på 9-hålsbanan) samt knattar spelas med HCP, resterande klasser spelar scratch.
Vill man delta i en av de öppna klasserna samt spela från ej ordinarie tee går det bra att byta om man efter anmälan kontaktar kansliet.

Minst 5 deltagare i kategori för den skall genomföras.

Första start för Stora Klassen 36 hål går 08.00 och för de som spelar 18 hål justerar vi starten så att sista start sker innan 2:a ronden i Stora KM går.

Första start för de som tävlar på 9 hål beräknas till ca 14.30.

Stanna gärna kvar för gemensam prisutdelning efter avslutad tävling i alla klasser.

De som spelar 36 hål har möjlighet till äta lunch efter 18 hål.

Lysegårdsveckan

Lysegårdsveckan 2024 går av stapeln den 22/7 till den 26/7och startar traditionsenligt med Innersvingen Masters och avslutas med Hus & Hem Krögargolf. Lysegårdsveckan är en fantastisk möjlighet att spela golf och uppleva en härlig stämning och gemenskap på vårfina bana.

Innesvingen Masters
by Asobi Travel / PG Golf & Sports Academy

Datum: 22 Juli, Kanonstart kl 08:00

Spelform: 2-Mannascramble, Slaggolf

Alla hcp välkomna men tävlings hcp är max 36,  

Tävlingsavgift – 375 kr ,
Tävlings-greenfee – 250 kr tillkommer.

GolfamoreTrophy

Datum: 23 Juli, Kanonstart kl 09:00

Spelform: 2-Manna Greensome, Poänbogey

Alla hcp välkomna men tävlings hcp är max 36,  

Tävlingsavgift – 300 kr ,
Tävlings-greenfee – 250 kr tillkommer.

FootJoy Masters

Datum: 24 Juli, Kanonstart kl 09:30

Spelform: 2-Manna Fyrboll Bästboll

Alla hcp välkomna men tävlings hcp är max 36,  

Tävlingsavgift – 450 kr ,
Tävlings-greenfee – 250 kr tillkommer.

Engströmspokalen

Datum: 25 Juli, Löpande start kl 09:00

Lysegårdens årliga vandringspris

Spelform: Singel, Slaggolf

Alla hcp välkomna men tävlings hcp är max 36,  

Tävlingsavgift – 275 kr ,
Tävlings-greenfee – 250 kr tillkommer.

Hus & Hem’s Krögargolf

Datum: 26 Juli,Kanonstart kl 12:00

Golfveckans avslutningstävling i en trevlig scramble med kanonstart kl 12:00 avslutas med en härlig Grillbuffé påvår veranda.

Spelform: 2-manna scramble, Slaggolf

Alla hcp välkomna men tävlings hcp är max 36,  

Tävlingsavgift – 495 kr , Grillbuffé ingår.
Tävlings-greenfee – 250 kr tillkommer.

GP-golfen

Fredagen den 14 Juni står Lysegårdens Golfklubb värd för en av kvaltävlingarna i GP-Golfen. Tävlingen är en av Göteborgs Golfförbunds äldsta tävlingar och troligen världens största foursome-tävling

Den startade redan 1964 som Korpgolf, d.v.s. lag-golf för kollegor på samma företag.  Lagmedlemmarna behöver nu inte längre vara anställda på samma företag. Klubbkompisar, grannar, släktingar, ja vilken konstellation (med 2 spelare) som helst är välkommen!

Som företagsarrangemang är tävlingen naturligtvis fortfarande en utmärkt aktivitet inför sommaren. Bjud in kunder, leverantörer, anställda och partners till en heldag på golfbanan.

SM för klubblag

Den 19-20 Juli har vi på Lysegårdens GK glädjen att vara värd för SM för Klubblag Div 2 Västra Götaland , Västra.

Vi gästas då av 12 andra klubbar i vårt närområde, Albatross GK, Ale GK, Ekarnas GK, Gullbringa G&CC, Kobergs GK, Kungälv-Kode GK, Lerjedalens GK, Partille GK, Sjögärde GK, St Jörgen Park GC, Torslanda GK och Valley GK kommer att utmana Lysegårdens erfarna och talangfulla lag i en spännande tävling över två dagar. Tävlingen spelas över totalt fyra ronder, slagspel scratch. Två ronder foursome, en individuell rond och en rond fyrboll. Kom gärna och gästa oss för följa med laget och se riktigt bra golf, ta ett dopp i poolen och är en god lunch under två härliga sommardagar.

Löpande start från Tee 1 och 10 kl 08:00 13:30 båda dagarna 

 

Tävlingskalender

Tävlingskommitténs MEDLEMMAR

Kontakta oss gärna om du har frågor, tips på förbättringar, idéer eller kritik.

Jenny Bjönness Bergdahl

Sammankallande

Tel. 073-048 84 61

Stefan Brorsson

Tel. 073-048 84 61

Sten Löfgren

Tel. 070-754 32 31

Annika Söderström

Tel.