REGLER & HANDICAP

Senast uppdaterad: 2024-02-26

Golfreglerna är globala och gäller i hela världen. Regelboken revideras vanligtvis var fjärde år. Den version som gäller just nu är Regler för golfspel 2023. Du hittar regelboken kostnadsfritt som app till mobilen och på webben.

Regler för golfspel finns som gratis mobilapp till iPhone och Android. Ladda ner den så har du alltid regelboken nära tillhands. I appen finns också skisser, regelfilmer och quiz.

Förutom i regelappen kan du läsa regelboken digitalt på R&A:s hemsida.

Vill du ha den i tryckt format finns den att beställa i golfbokhandeln för 79 kr + frakt (63 kr vid köp av 20 ex eller fler).

På SGF:s YouTube-kanal finns 36 animerade filmer med de viktigaste reglerna. Varje film är cirka 1–1,5 minut lång och ger dig koll på vad som gäller i en specifik regelsituation. Kika igenom dem så lär du dig grunderna. Det kan hjälpa dig göra rätt och spara slag. Tips! För att se filmerna med svensk text, klicka på ikonen för undertexter i videospelaren.

 

HANDICAP

Golfens unika handicapsystem gör att du kan mäta din egen utveckling och spela med och mot andra på lika villkor – oavsett spelnivå.

Fr o m den 1:a mars 2020 blev alla handicapsystem blev ett – Världshandicap. Det innebär att nytt officiellt hcp är 54. Ditt hcp beräknas på dina 20 senaste rundorna och ett snitt på de 8 bästa av dessa. Det fina med handicapsystemet är att alla uträkningar sker i Golfens IT-system, automatiskt.

Du kan fokusera på golf och räkna din score. Systemet sköter resten.

Allt du behöver göra är att…

  • Logga in i Min Golf och där ser du alltid ditt handicap.

När du ska spela – kolla din spelhandicap i slopetabellen, spela enligt golfreglerna och gör ditt bästa.

Registrera sedan ronden – bra som dålig – i Min Golf. Välj mellan att fylla i bruttoslag hål för hål eller en total poängbogeyscore.

Systemet räknar ut din nya exakta handicap. När det är klart, vanligtvis inom några minuter, kan du se den i Min Golf. Du får också ett mejl med din exakta handicap, oavsett om den ändrats eller inte.

OBS: Har du råkat göra något fel när du registrerade ronden? Kontakta handicapkommittén så hjälper de dig.

Handicapkommittén har rätt att justera ditt handicap på grund allmän spelstandard. Under säsong kommer det troligen endast ifråga vid mediciniska skäl.

Vill du lära mer: https://www.golfspelochtavling.nu/

AKTIVITETER

Regeluppdatering ?

En sammankomst där vi går igenom golfens regler med viktiga uppdateringar.

Regelvandring ?

En sammankomst vandrar på vår bana och uppdaterar oss på aktuella regler.

REGEL & HANDICAPKOMMITTÉNS MEDLEMMAR

Kontakta oss gärna om du har frågor, tips på förbättringar, idéer eller kritik.

NN

Ordförande

Tel:

NN

Eventuell information

NN

Eventuell information