6.5 C
Kungalv
lördag, oktober 20, 2018

Mångolfen 2018

Nu kör vi igång 7e säsongen av Mångolfen!!!

Vi startade upp Mångolfen med tanken att vi ville ge alla golfsugna tjejer och damer möjligheten att lära känna likasinnade. Det var många som inte hade någon att spela med regelbundet och på ett lättsamt sätt.  Nu är vi många som ser fram emot måndagarna! Så varmt välkomna alla nya och gamla Mångolfare till ännu en ny säsong! Vi fokuserar även i år på att spela blandade bollar, så att vi blir ett ännu större och härligare gäng med go gemenskap! J

Nytt för i år är att det blir en A- och en B-klass. Därför är det extra viktigt att alla anmäler sig i tid, så att fördelningen mellan klasserna blir lika.

När?
Vi startar måndagen den 30e April och avslutar med spel och prisutdelning söndagen den 26 augusti. Totalt 17 måndagar. Vecka 30 är det Lysegårdsveckan och därmed ingen Mångolf. Vi spelar poängbogey i början och i slutet på säsongen och slaggolf däremellan.

Ordinarie starttider är mellan 16.00 -18.00. De som vill spela någon annan tid på dagen får gärna göra detta. Observera att om tävlingen inte kan slutföras på kvällen pga ospelbar bana eller av åska, så kommer tävlingen att ställas in.

Anmälan inför varje Mångolf
Vi har förbokade starttider mellan klockan 16.20 och 17.30. Till de som har anmält sitt intresse för Mångolfen, kommer en inbjudan att skickas ut via mail varje tisdag. Ett önskemål om starttid ska göras senast torsdag kl 18.00. Detta för att vi ska kunna släppa icke bokade tider till klubben före helgen.
De definitiva starttiderna mailas ut under fredagen.

De som vill spela annan tid än de förbokade, bokar starttid via www.golf.se eller via klubben. I kommentars-fältet i Mångolf-anmälningen skriver man då in vilken tid man bokat, ifall om det är fler som vill gå med.

För de som spelar seriespel på måndagen, kan tillgodoräkna sig det resultatet om man anmält detta innan spel. Då skriver man i kommentarsfältet att man kommer att spela seriespel i stället för Mångolf. Betalning sker på vanligt sätt.

Startavgift:
Startavgiften är 50 kr per gång, vilket oavkortat går till priser. Icke medlemmar i Lysegården är välkomna att tävla med oss, men betalar då naturligtvis även ordinarie tävlingsavgift till kansliet.

Tävlingsavgiften betalas företrädesvis med swish: 0703-101300, eller så kan avgiften läggas i ett kuvert märkt med: ”Mångolfen”, dagens datum och ditt namn.

OBS! Nytt telefonnr för i år!
Lägg kuvertet i greenfee-inkastet.  Obs! Inga scorekort här!!!

Speltillfällen:
Poängbogey: 30 april, 7 maj, 14 maj
Slaggolf: 21 maj, 28 maj, 4 jun, 11 jun, 18 jun, 25 jun, 2 juli, 9 juli, 16 juli, 30 juli
Poängbogey: 6 aug, 13 aug, 20 aug

Avslutning med prisutdelning: Söndagen den 26 aug

De 10 bästa resultaten av 17 möjliga räknas. Om en omgång blir inställd, så räknas de 9 bästa osv.

Poängsystem:

1:a 15 poäng
2:a 12 poäng
3:a 10 poäng
4:a 9 poäng
5:a 8 poäng
6:a 7 poäng
7:a 6 poäng
8:a 5 poäng
9:a 4 poäng
10:a 3 poäng
11:a och nedåt* 2 poäng

*Alla som deltar får 2 poäng oavsett resultat

Resultat:
Scorekorten lämnas signerade i ett kuvert som hänger på anslagstavlan i damrummet. En person i bollen skickar ett sms med allas resultat och exakt handicap till 0706-905770 (Obs! Ej samma telefonnummer som ovan)

Resultaten skickas under tisdagen ut till alla deltagare via mail.

OBS! Eftersom detta är en tävling, så måste alla själva handicap-registrera sitt resultat i www.golf.se! Gäller både höjningar och sänkningar!

Final:
Finalen spelas den 26 augusti. Det blir då scramble, greensome eller något liknande. Vi äter mat, minglar och delar ut priser.

Innesvingen är vår sponsor!

Låter det här kul? Vill du vara med?

Skicka då ett mail med ditt namn, golf-id och mobilnummer till Mangolfen@gmail.com

När det närmar sig premiär, så kommer du att få mer information om Mångolfen. Har du fler frågor redan nu, så tveka inte att ringa mig!

Tävlingsansvarig:
Christina Brorson   T.0706-905770