Banrapport v. 15 – Båda banorna stängda

201

Vi måste tyvärr stänga anläggningen p.g.a. väta. Snösmältningen från förra veckan och ytterligare stora mängder regn har gjort även niohålsbanan ospelbar. Prognosen visar mer regn idag och under helgen. Nytt beslut tas på måndag.
Nästa vecka ser lovande ut vad gäller vädret.

I onsdags tackade vi av våra ideella som återigen gjort stora insatser under vintern och våren. Mycket arbete har blivit gjort och framöver kommer några grupper fortsätta att jobba med specifika uppgifter. Det är första året vi ska testa dessa grupper och det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig.

Vi har under veckan fortsatt vårt arbete med att förbättra dränering och avvattning. På hål 13 fick vi problem med en kulvert som går tvärs över svackan innan foregreen. Detta är nu åtgärdat och vi drog även ett antal nya dräneringsspår i området kring 13 och 14.
På hål 2 gjorde vi en mindre dränering vid tee där vi haft problem med vatten som runnit över vägen.På övningsfältet har vi också gjort kompletterande dräneringar.
Ha överseende med att det är kladdigt vid ingången till området.

En grävare med extra lång bom har grävt ut dammen där vi tar vatten till vårt bevattningssystem. Även ett utlopp för en kulvert i tolvans damm har rensats.

Vi hoppas på en snabb upptorkning så vi kan dra igång båda banorna så fort som möjligt. Greenerna är redo.

/Banarbetarna