Veterankommittén har i samråd med klubbledningen beslutat att inte genomföra veterantävlingarna under våren.

Skälet är att vi veteraner tillhör den värst utsatta riskgruppen och att vi inte vill riskera att utsätta någon för smitta. Som ni förmodligen vet har Svenska Golfförbundet skjutit på alla tävlingar sanktionerade av dem till den 30:de juni. Likaså rekommenderat att inga klubbtävlingar genomförs under samma tid.

Vi har bedömt att spelandet i sig om vi följer gällande rekommendationer inte innebär någon risk. Vi har dock inte hittat något acceptabelt och riskfritt sätt att sköta administrationen runt tävlingarna.

Vi utgår ifrån att de flesta är spelsugna och vill ut på banan utan att behöva vistas inomhus eller i närheten av andra. Det vi då kan erbjuda är ”organiserat sällskapsspel” på tisdag förmiddag innebärande att vi tar kontakt med veterankompisar och bokar våra egna rundor i Sweetspot-appen. Klubben kommer att hålla tisdagsförmiddagarna vikta för oss. För att dessa rundor skall kännas lite mer spännande hoppas vi att alla försöker hitta nya spelpartners varje vecka. En sätt är att gå in på Min Golf och kika på startlistan från någon av förra årets tävlingar.

Vår matchspelscupen uppfyller alla krav vad gäller smittspridning och kommer därför att genomföras. Tisdagsförmiddagarna kommer att vara perfekta för dom matcherna. Eftersom jag råkade vinna förra året så bestämmer jag reglerna i år och för att det skall bli fler matcher startar vi med gruppspel med fyra deltagare där de två bästa går vidare till rent cupspel. Det verkar lagom att klara av gruppspelet under maj-juni och fortsätta cupspelet augusti-september. Cupen är ett gyllene tillfälle att få tävla under våren. Mer info om cupen kommer om någon vecka.

Kommer vi att kunna spela till hösten? Ja, vi hoppas självklart det men osäkerheten kring hur världen och vårt samhälle ser ut i augusti är stor. Kommer förbuden och rekommendationerna att vara hävda till dess? Kommer de som befinner sig i riskgrupper kunna röra sig fritt igen? Ja, frågorna är många.

Vi kommer därför att i slutet av juni ha ett nytt veterankommittémöte och ta ställning till hur hösten skall bli.

Har du några övriga frågor hör av dig till veterankommittén.