10.2 C
Kungalv
torsdag, oktober 17, 2019

Mångolfen 2019
Nu kör vi igång 8e säsongen av Mångolfen!!!

Vi startade upp Mångolfen med tanken att vi ville ge alla golfsugna tjejer och damer möjligheten att lära känna likasinnade. Det var många som inte hade någon att spela med regelbundet och på ett lättsamt sätt.  Nu är vi många som ser fram emot måndagarna! Så varmt välkomna alla nya och gamla Mångolfare till ännu en ny säsong! Vi fokuserar även i år på att spela blandade bollar, så att vi blir ett ännu större och härligare gäng med go gemenskap! J

Vi kommer även i år ha en A- och en B-klass. Där gränsen för att tillhöra B-klassen går vid 22.0
Vi kommer i år köra en RUNNING ECLECTIC som extra tävling i år.

När?
Vi startar måndagen den 6e Maj och avslutar med spel och prisutdelning söndagen den 25 augusti. Totalt 15 måndagar. Vecka 30 är det Lysegårdsveckan och därmed ingen Mångolf. Vi spelar poängbogey i början och i slutet på säsongen och slaggolf däremellan.

Ordinarie starttider är mellan 16.00 -18.00. De som vill spela någon annan tid på dagen får gärna göra detta. Observera att om tävlingen inte kan slutföras på kvällen pga ospelbar bana eller av åska, så kommer tävlingen att ställas in.

Anmälan inför varje Mångolf
Vi har förbokade starttider mellan klockan 16.20 och 17.30. Till de som har anmält sitt intresse för Mångolfen, kommer en inbjudan att skickas ut via mail varje tisdag. Ett önskemål om starttid ska göras senast torsdag kl 18.00. Detta för att vi ska kunna släppa icke bokade tider till klubben före helgen.
De definitiva starttiderna mailas ut under fredagen.

De som vill spela annan tid än de förbokade, bokar starttid via www.golf.se eller via klubben. I kommentars-fältet i Mångolf-anmälningen skriver man då in vilken tid man bokat, ifall om det är fler som vill gå med.

Nytt för i år är att man oavsett starttid även ska anmäla sig till Mångolfen under tävlingar på mingolf.golf.se.

Vi kommer från och med i år inte längre godkänna resultat för de som spelar seriespel på måndagar och inte är med på Mångolfen.

Startavgift:
Startavgiften är 60 kr per gång. Nytt för i år är att 15kr/spelare och omgång kommer gå till klubben. Icke medlemmar i Lysegården är välkomna att tävla med oss, men betalar då naturligtvis även ordinarie tävlingsavgift till kansliet.

Speltillfällen:
Poängbogey: 6 Maj, 13 maj, 20 maj, 27 maj
Slaggolf:, 3 jun, 10 jun, 17 jun, 24 jun, 1 juli, 8 juli, 15 juli, 29 juli
Poängbogey: 5 aug, 12 aug, 19 aug

Avslutning med prisutdelning: Söndagen den 25 aug

De 10 bästa resultaten av 15 möjliga räknas. Om en omgång blir inställd, så räknas de 9 bästa osv.

Poängsystem:

1:a 15 poäng
2:a 12 poäng
3:a 10 poäng
4:a 9 poäng
5:a 8 poäng
6:a 7 poäng
7:a 6 poäng
8:a 5 poäng
9:a 4 poäng
10:a 3 poäng
11:a och nedåt* 2 poäng

*Alla som deltar får 2 poäng oavsett resultat

Resultat:
Scorekorten lämnas signerade i ett kuvert som hänger på anslagstavlan i damrummet.

Resultaten skickas under tisdagen ut till alla deltagare via mail resultat kommer även publiceras på Min Golf.

Final:

Finalen spelas den 25 augusti. Det blir då scramble, greensome eller något liknande. Vi äter mat, minglar och delar ut priser. J

Innesvingen är vår sponsor!

Låter det här kul? Vill du vara med?

Gå då in och anmäl dig på mingolf.golf.se redan nu

Tävlingsansvarig:
Gunilla Josefsson