JUNIORTRÄNING 2020

Anmälan juniorträning 2020 – ”Klicka här”

Hej och välkommen till en ny säsong och anmälan för juniorträning på Lysegårdens GK.
Vi har träningsgrupper som passar alla åldrar och utvecklingsnivåer.  Vi jobbar med ”Motivationsprofilen” inom Balance Golf och med Golfförbundets ”Golfäventyret” för barn och juniorer.

Träningsalternativ

Golflek 4-5år  ”Nyhet 2020”
Golflek är en golfintroduktionen för de allra yngsta och vänder sig till juniorer födda år 2016-2015.
Träningen bygger till stor del på lek, motoriska lekar/övningar och golf med större bollar.
40min/pass under under veckorna: 19 – 24 & 33 – 36.
Grupp 1: Tisdagar kl 16.00-16.40 med Markus & ledare
Grupp 2: Onsdagar kl 16.00-16.40 med Markus & ledare
Kostnad: 895 kr

Golfknatte 6-8år  ”Nyhet 2020”
Golfknatte vänder sig till juniorer födda år 2014-2012. Träningen bygger på lek och motorisk golf relaterade övningar/träning. Golf med större bollar och här introducerar vi golfbollen mer i träningen.
45min/pass under veckorna: 19 – 24 & 33 – 37.
Grupp 1: Tisdagar kl 16.40-17.25 med Markus & ledare
Grupp 2: Onsdagar kl 16.40-17.25 med Markus & ledare
Kostnad: 1195 kr

Juniorträning – Säsong
För ungdomar mellan 9-21 år. Juniorerna är uppdelade i grupper efter ålder och spelerfarenhet. Alla grupper tränar på tisdagar.
Träning under ordinarie säsong 1-1,5 tim/tillfälle beroende på gruppstorlekarna. Preliminär träningsstart är kl 17.30.
Veckor: 17-24 & 33-38
Det ingår även tre timmars träning och spel på Tisdagar dagtid på banan med tränare under vecka 26, 27, 31 och 32.
Junior ”Oldboys” tränar på måndagar kl 19.30-21
Kostnad: 1750 kr

Tävlingsjuniorer – Året runt
Är avsedd för dem som vill satsa lite extra på golfen och vill spela tävlingar. Här tränar vårt juniorlag – J16, som representerar vår klubb i Göteborgsdistriktet.

Tränar på Måndagar & Onsdagar och har möjlighet även till att träna på Tisdagarna.
(Det är inget krav att träna alla pass alla veckor  – multisport ses som nått bra)

Vintersäsongen (Innesvingen i Kungälv) veckorna: 3-14 & 42-50 på tisdagar 17.00-18.30

Sommarsäsongen ( Lysegården GK) veckorna: 17-24 & 33-38  Måndagar & Onsdagar. Träning 1-1,5 tim/tillfälle beroende på gruppstorlekarna med start kl 17

”Tävlingsjuniorerna” kommer under säsongen också att ha en extra träningsdag en helgdag i maj/juni som bestäms efter hur tävlingskalendern ser ut.

Under ordinarie säsong så följer tränaren med våra ”Tävlingsjuniorerna” och coachar på ett antal tävlingar i Göteborgsdistriktet. Inför varje (3st) J16 tävlingar så spelar ”Tävlingsjuniorerna” in tävlingsbanan tillsammans med tränaren och här är alla välkomna att vara med även om vi är 6st som spelar för klubben i varje J16 omgång.

Kostnasd 2995:-/ år

Övriga anmälningsbara aktiviteter

Sommarläger (kallas Teen Cup)

V. 25 Måndag-Torsdag.   Träningsaktiviteter på banan och med tränare. Lunch och mellanmål ingår.  En övernattning på klubben för de juniorer som vill.

Kostnad ca 750 kr /deltagare

Höstläger

V.44. Aktivitetsdatum samt resemål ej bestämt.   1-2 övernattningar med träning och spel på bana i närområdet (ca 1 timma resväg) med tränare.

Kostnad ca 1000 kr/deltagare

—————————————————————————————

För alla juniorgrupper gäller att man måste vara medlem i klubben. Fria rangebollar för hela säsongen ingår i medlemsavgiften.

Vi är många nya ansikten i juniorkommittén i år och vi har arbetat intensivt i vinter med att planera säsongen och ta fram en vision för juniorverksamheten på klubben. Vårt mål är att Lysegårdens golfklubb långsiktigt ska bli en av de bästa juniorklubbarna i Sverige

Du hittar mer information i ”JUNIORFOLDERN” om träningar, tävlingar, golfläger mm på Lysegårdens hemsida:

VI BEHÖVER DIN HJÄLP!

För att vår verksamhet skall bli så bra som möjligt och att vi skall kunna uppnå vår mål/vision så behöver vi er föräldrar/anhöriga. ”En kan inte göra allt – men alla kan göra lite”! All hjälp är välkommen – och är vi många så gör vi Lysegårdens ungdomsverksamhet till nått riktigt bra. Vi kommer att erbjuda en GOLFENS LEDRAUTBILDNING under april/maj. Ni behöver inte spela golf. Ett leende och stort hjärta för våra ungdomar räcker. Hjälp mig med vår ungdomsverksamhet.

Har ni några frågor eller vill vara med som ledare i vår ungdomsverksamhet så vänligen kontakta Markus Forsbohl via markus.forsbohl@pgasweden.com

Ungdomsledarens roll i juniorens golfliv

Föräldrar, vi behöver er mer än någonsin! Ja det är många som rynkar på näsan och säger: ”Skall jag göra något?” Som svar, JA snälla, det är för våra barns skull.

Vi behöver:

• Gruppledare till varje träningsgrupp
  • Markörer på juniortävlingar
  • Alltid nya och engagerade ledare till våra aktiviteter

Golfutrustningen

Tänk på att alltid ha förutom klubborna med:

• Varma kläder
  • Regnkläder
  • Frukt
  • Markeringsknapp
  • Greenlagare
  • Vattenflaska
  • Score-kort och penna

Det är viktigt att ni respekterar tiden så alla får ut så mycket som möjligt av den tid vi har med tränare. Kom i god tid, minst 15 min. före träningsstart, så att du har tid att värma upp, hämta bollar och prata lite med kompisarna. Efter träningen går vi igenom kommande aktiviteter och pratar igenom dagens träning.