Ny tränare på Lysegården 2021 är Oscar Flatau. Trots att han bara är 32 år har han jobbat som golftränare i åtta år på klubbar som Allmag, Kungälv-Kode, Hisingens Golfcenter och Kungälv-Kode. Dom senaste åren har han haft huvudansvaret på St Jörgens GK. Han berskrivs som en positiv och engagerad tränare som drivs av utveckling.

– Golf har varit med mig hela mitt liv och jag tävlade många år innan jag bestämde mig för att satsa vidare på yrket som golftränare, ett beslut som jag är mycket nöjd med.

2011 utbildade han sig till personlig tränare hos Fustra för att förstå mer hur kroppen fungerar och kunna ge bättre och mer personliga lektioner. Samma år började han sin karriär som golftränare. Tre år senare slutförde han sin utbildning som professionell golftränare inom PGA Sweden.

– Målet med mina lektioner är att det ska vara lätt att förstå för alla, från nybörjare till proffs. Träningen läggs upp efter dina mål och dina förutsättningar.

Vad är dina styrkor som golftränare?
– Jag är perdagogisk, lugn och metodisk. Jag vill framåt och vill hjälpa alla så långt det är möjligt.

Oscar har jobbet med Balance Golf på St Jörgens GK och ser fram emot fortsätta med det konceptet på Lysegården.

– Det är extremt utvecklande för mig som tränare och jag ser stora fördelar och tror starkt på att individanpassa golfen efter golfarens förutsättningar.

Hur ser du på att komma till Lysegården?

– Det känns väldigt inspirerande. Tidigare har jag varit själv mycket och nu skall vi jobba i team vilket jag ser frram emot. Jag vill vara med och utveckla både klubben och medlemmarna.

Kenneth Nilsson ingår i tränarteamet på Lysegårdens GK. Han har en lång karriär som tränare på klubbar som Nyköping, Norrköping, Strömstad, Torreby, Chiang Mai Highland. Kenneth ansvarar för Grönt Kort-utbildningen och dom nya golfarna. Kenneth driver olika projekt på klubben i nära samarbete med olika kommiteer.

Vilka är Mina  styrkor som tränare?
För mig är helheten det viktigaste. Jag vet att alla jag möter är människor som spelar golf, inte golfspelare som råkar till att vara människor.

Jag drivs av viljan att aldrig sluta utvecklas som person och i min yrkesroll. Jag upplever mitt uppdrag som golf/verksamhetsutvecklare på klubben som ett bevis på att det finns plats för människor med stor erfarenhet i varje utvecklingsbenägen organisation.

Min största tillgång, utöver min erfarenhet och mina yrkeskunskaper, är min glädje över att få hjälpa andra till mer spelglädje, bättre bollträff, tryggare tillvaro, framtidstro och personlig utveckling.

Jag är inte perfekt, jag kan inte allt men jag gör mitt bästa i alla lägen!
För mig är du lika betydelsefull oavsett var i din golfresa du befinner dig.

Jag lämnar ingen oberörd av mötet med mig, jag vågar utmana mina kunder i sättet att se på sig själva, inte minst under golfspelet!