Tävlingar är det både högt och lågt, vilket är till mångas glädje. Genom att tävla får man träffa nya kompisar och spela på nya banor. Man utvecklas som både golfare och människa. Är man färsk golfare lär man sig här att föra scorekort, att vara markör, regler med mera.

Att tävla är inte på liv och död utan en rolig upplevelse som kan leda till de stora arenorna i världen för den som så kan och vill.

ELITTÄVLINGAR

Lysegårdens elitlag representerar klubben i både Göteborgsserien och Nationella Serien. Göteborgsserien spelas mellan lag i göteborgsdistriktet 18 hål foursome + 18 hål fyrboll-bästboll under 3 omgångar. Nationella serien spelas mellan lag i hela Västra Götaland under 2 dagar 18 hål foursome + 18 hål fyrboll-bästboll och 18 hål singel under 2 omgångar.

JUNIORTÄVLINGAR

Lysegårdens juniorserie

Vi på Lysegården har för de yngre och nya inom golfen en kul 9-hålstävling på torsdagar. Tävlingen är öppen för alla tränande juniorer på klubben oavsett Hcp. För dom som tränar i XL kommer denna tävling att vara en gemensam Order of Merit. Den spelas i regel som poängbogey. Handicap är inget krav. Föräldrar förväntas ställa upp som markörer i de fall det behövs.

Markörens roll i våra tävlingar

• bör finnas i alla bollar.
  • bör inte gå i boll där eget barn spelar.
  • bör räkna alla spelares slag (vara facit), även om spelarna skall ha koll på och föra score sinsemellan.
  • bör upplysa om banans beskaffenhet och lämpligt sätt att spela, framför allt till gästande spelare.
  • bör upplysa om regler som kan vara behjälpliga, t.ex. om bollen ligger dåligt finns möjligheten att förklara den ospelbar med tre möjliga alternativ.
  • bör ha koll på om slag ev. kan kräva ”provisorisk boll”. Vart hamnade bollen, hittar vi den?
  • bör veta att om man är osäker på en regel kan man spela en ”alternativ boll”. Och sedan reda ut reglerna efteråt. Låt inte din egen osäkerhet drabba spelaren.
  • bör ta initiativ till en trevlig och god stämning i bollen.
  • bör hjälpa spelarna att kolla/signera score-korten och lämna dessa till tävlingsledningen.
  • Men det viktigaste är att se till att alla i bollen har kul!

Lexus Tour och Skandia Touren