Välkommen till en ny golfsäsong!

Detta är till för dig och dina föräldrar så ni vet hur juniorverksamheten fungerar och vad som händer under säsongen.

Läs mer om verksamheten på:
Laget.se https://www.laget.se/Traningsgruppen
Här finns all information om träning, tävlingar, kalender, bilder, mm
All information från juniorkommittén sker via laget.se.

Vår juniorträning
Ansvarig för juniorträning är klubbens PRO/Tränare Markus Forsbohl.

Vi har träningsgrupper som passar alla åldrar och utvecklingsnivåer. För alla träningskategorier gäller att grupperna sätts ihop med hänsyn till ålder, kompisar och spelskicklighet. Dom yngsta börjar träna först. Vi försöker ta hänsyn till allas önskemål. Vi vill att så många som möjligt kommer med i våra grupper och på så sätt utvecklar sitt spel och finner nya vänner.
Förutom gruppträningarna har vi också läger, öppen träning/spel för alla på lördagar samt juniorserien på torsdagar mm.
Golf är en idrott så det är viktigt att alla respekterar tiden så alla får ut så mycket som möjligt av den tid vi har med tränare. Kom i god tid, minst 15 min. före träningsstart, så att du har tid att värma upp, hämta bollar och prata lite med kompisarna. Efter träningen går vi igenom kommande aktiviteter och pratar igenom dagens träning.

Träningsupplägg
Golflek 4-5år  ”Nyhet 2020”
Golflek är en golfintroduktionen för de allra yngsta och vänder sig till juniorer födda år 2016-2015.
Träningen bygger till stor del på lek, motoriska lekar/övningar och golf med större bollar.
40min/pass under under veckorna: 19 – 24 & 33 – 36.
Grupp 1: Tisdagar kl 16.00-16.40 med Markus & ledare
Kostnad: 895 kr

Golfknatte 6-8år  ”Nyhet 2020”
Golfknatte vänder sig till juniorer födda år 2014-2012. Träningen bygger på lek och motorisk golf relaterade övningar/träning. Golf med större bollar och här introducerar vi golfbollen mer i träningen.
45min/pass under veckorna: 19 – 24 & 33 – 37.
Grupp 2: Tisdagar kl 16.40-17.25 med Markus & ledare
Kostnad: 1195 kr

Juniorträning – Säsong
För ungdomar mellan 9-21 år. Juniorerna är uppdelade i grupper efter ålder och spelerfarenhet. Alla grupper tränar på tisdagar.
Träning under ordinarie säsong 1-1,5 tim/tillfälle beroende på gruppstorlekarna.
Veckor: 17-24 & 33-38
Det ingår även tre timmars träning och spel på Tisdagar dagtid på banan med tränare under vecka 26, 27, 31 och 32.
Kostnad: 1750 kr

Tävlingsjuniorer – Året runt
Är avsedd för dem som vill satsa lite extra på golfen och vill spela tävlingar. Här tränar vårt juniorlag – J16, som representerar vår klubb i Göteborgsdistriktet.
Tränar på Måndagar & Onsdagar och har möjlighet även till att träna på Tisdagarna.
(Det är inget krav att träna alla pass alla veckor  – multisport ses som nått bra)
Vintersäsongen (Innesvingen i Kungälv) veckorna: 3-14 & 42-50 på tisdagar 17.00-18.30
Sommarsäsongen ( Lysegården GK) veckorna: 17-24 & 33-38  Måndagar & Onsdagar. Träning 1-1,5 tim/tillfälle beroende på gruppstorlekarna med start kl 17 alt 17.30.

”Tävlingsjuniorerna” kommer under säsongen också att ha en extra träningsdag en helgdag i maj/juni som bestäms efter hur tävlingskalendern ser ut.
Under ordinarie säsong så följer tränaren med våra ”Tävlingsjuniorerna” och coachar på ett antal tävlingar i Göteborgsdistriktet. Inför varje (3st) J16 tävlingar så spelar ”Tävlingsjuniorerna” in tävlingsbanan tillsammans med tränaren och här är alla välkomna att vara med även om vi är 6st som spelar för klubben i varje J16 omgång.
Kostnad 2995:-/ år

Anmälan
Anmälan till juniorträning görs på Lysegårdens GK hemsida: http://lysegardensgk.se/junior-och-elit/anmalan-juniortraning/

Medlemskap Lysegårdens GK junior
Anmälan till medlemskap sker på Lysegårdens GK hemsida http://lysegardensgk.se/bli-medlem/

Golfutrustningen
Tänk på att alltid ha med:
Kläder efter väder
Regnkläder
Frukt
Markeringsknapp
Greenlagare
Vattenflaska
Score-kort och penna

Träningsläger:
Lördag den 23/5 och Söndag den 24/5 anordnar vi ett ”juniorläger” på hemmaplan med spel på 2 olika banor inom Gbg.
För att kunna delta på lägret ska man ska ha hcp 54 eller lägre och man måste orka spela 18 hål.
Mer information kommer att komma på laget.se

Juniorläger sommar
Vecka 25 må-to
Under juniorlägret tränar vi och spelar golf hela dagarna och vi spelar Teen Cup klubbkval.
Mer information kommer att komma på laget.se

Tävlingar
Tävlingar är det både högt och lågt, vilket är till mångas glädje. Genom att tävla får man träffa nya kompisar och spela på nya banor. Man utvecklas som både golfare och människa. Är man färsk golfare lär man sig här att föra scorekort, att vara markör, regler med mera.

Att tävla är inte på liv och död utan en rolig upplevelse som kan leda till de stora arenorna i världen för den som så kan och vill.

Torsdags Touren på torsdagar – vi startar 25/4 och håller på så länge vi kan i september med uppehåll under några veckor på sommaren.

Torsdagar kl.17:30 med 9-håls spel på banan eller 6-hål för de yngsta (samling senast kl. 17:15 vid rangen). Tävlingen är öppen för alla tränande juniorer på klubben oavsett Hcp och alla får pris. Grillning av hamburgare fortsätter givetvis även i år. Startavgift 30:-/torsdag alternativt 55 kr och då ingår 1 hamburgare och dricka. Anmälan sker på GIT senast tisdagen samma vecka.

Vi tar in fler juniorer i klubben
Lysegårdens GK har plats för fler juniorer. Har du en kompis som vill börja spela så är han/hon mycket välkommen. På lördagar kan man komma och prova på 3 gånger innan man bestämt sig. Kontakta tränaren eller någon i JK på klubben för mer information.

VI BEHÖVER DIN HJÄLP!
För att vår verksamhet skall bli så bra som möjligt och att vi skall kunna uppnå vår vision så behöver vi er föräldrar/anhöriga. ”En kan inte göra allt – men alla kan göra lite”!

All hjälp är välkommen – är vi många kan vi göra Lysegårdens ungdomsverksamhet till något riktigt bra. Ni behöver inte spela golf, ett leende och stort hjärta för våra juniorer räcker.

Lycka till med golfandet under säsongen
önskar

Juniorkommittén